Veilig verkeersplan voor onze leerlingen!

Samen werken aan een veilig verkeersplan voor al onze leerlingen, groot of klein.

We zijn een Octopusschool. Het Octopusplan staat voor duurzaam woon –en schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen en – routes. Als school hebben we reeds verschillende acties ondernomen om de verkeerssituatie rond onze scholen veiliger te maken zoals:

• Kinderen bewust maken en motiveren voor het dragen van fluo-hesjes. ( Sam de verkeersslang )
• Binnenkort starten we een actie voor het dragen van fietshelmen.
• We vragen ouders niet in de buurt van de schoolpoort te rijden. ( Gallestraat )
• We hebben de ingang van de kleuterschool verlegd naar het Tugelaplein.
• We hebben voor elke klas een jaarplanning voor verkeer uitgewerkt.
• …enz.
Maar het kan nog veiliger!!

Zo willen we samen met het stadsbestuur werk maken van een veilige weg naar school. In een overleg met de stad hebben we enkele gevaarlijke verkeerssituaties in Stokkem besproken. Deze plaatsen situeren zich:

voor de kinderen die van de Kapelstraat en de wijk aan de Koppelstraat komen: de oversteek Kapelstraat en Arnold-Sauwenlaan, vlak aan de kapel. Deze kinderen kunnen vanaf de oversteek een veilige weg volgen langs Stockheim en rusthuis ‘t Kempke om daar over het zebrapad over te steken en via het fietspad en wandelpad over de Graaf Stokkem centrum in te rijden.

– voor de kinderen die wonen op de nieuwe wijk op de Brammert: de oversteek Daalderdijk en Arnold-Sauwenlaan. Deze kinderen kunnen vanaf de oversteek een veilige weg volgen via het Tugelaplein naar het centrum van Stokkem.

De stad zal hiervoor een aanvraag indienen bij het Vlaams Gewest om deze oversteekplaatsen veiliger te maken voor onze leerlingen.

We hebben ook aandacht gevraagd voor de omgeving aan het Tugelaplein. Hier situeert zich de ingang van onze kleuterschool. We zouden deze omgeving veiliger kunnen maken met een zebrapad, een voetpad en Octopussignalisatie zoals straatmeubilair, Octopuspalen, routeborden en thermoplasten ( zie foto’s ). De stad werd hierover geïnformeerd. We volgen dit op.

Suggesties en bekommernissen mogen altijd gedeeld worden met de school. Samen werken we aan een veilig verkeersplan voor al onze leerlingen, groot en klein.

Leerlingen, ouders, leerkrachten en directie Basisschool Uiterwaard Stokkem

straatmeubilair-2 straatmeubilair-1 Mollestraat-thermoplast-18092017-002 fietsveilig

octolang