2de leerjaar

Welkom op de klaspagina van het 2de leerjaar

IMG_8758 (2)Hallo mama’s en papa’s

Ondertussen hebben jullie je lieve schat terug in jullie armen kunnen sluiten en zit onze boerderijklasse er helaas op.
Het was een hele leuke tijd (zoals we in het liedje zongen)!
Vandaag werden we op een speciale manier gewekt, nl. door de directeur. Hij was al vroeg daar met de fiets.
We hebben samen de zonnegroet gedaan en dan lekker ontbeten.
Na het ontbijt hebben we onze koffers gepakt en de kamers gepoetst. Dit is nog nooit zo snel gegaan!
Toen alles gepoetst en opgeruimd was, hebben we een heel leuk ganzenbord gespeeld.
Als middagmaal kregen we weer lekkere boterhammen.
Vervolgens trokken we op zoek naar kabouters tijdens de kabouterwandeling. Hier maakten we leuke dingen met spulletjes die we in de natuur vonden, maakten we lekkere natuursoep, speelden we een slaapliedje voor de babykabouter en zochten we dieren in het kabouterziekenhuis.
Al zingend trokken we dan terug naar ons huisje waar we vol ongeduld wachtten op onze mama’s en papa’s.
Hopelijk hebben de kinderen er evenveel van genoten als de juffen!
Geniet van elkaar en een heel goed weekend!

Juf Heidi en juf Ellen


Hallo daar in Stokkem 

Geloof het of niet, maar vanmorgen was om kwart voor 6 stonden dier en kind al paraat!
Daardoor hadden we voldoende tijd om, onder een bewolkte hemel, de zonnegroet uit te voeren. Het duurde wel nog een tijdje, maar namiddag kwam de zon dan toch tevoorschijn.
Na een stevig ontbijt gingen we appelsap maken. Eerst kregen we uitleg over waar de appels vandaan kwamen, wat hoogstam en laagstam is en dan konden we zelf aan de slag. We moesten de appels snijden en daarna persen. Dat smaakt toch anders, vers appelsap.
Van dat harde werken krijg je honger, dus daarna zijn we aan tafel geschoven. We kregen lekkere boterhammen, gesmeerd door de juffen met veeeeeel liefde!!
Na het eten vertelde mevrouw Annemie ons heel wat weetjes over konijnen. We leerden heel veel bij en mochten zelfs proeven van droge en natte keutels. Wat dat te betekenen heeft, vertellen de kids jullie morgen zelf.
Vervolgens deden we een boerderijspel. In kleine groepjes moesten we op het domein Pietersheim informatie zoeken over alle dieren die er wonen. We leerden veel bij over koeien, paarden, ezels, geitjes, hertjes en schapen, konijnen en kippen!
Aangezien het weer ons goed gezind was, mochten we nog even ravotten in de speeltuin.
Daarna was het weer tijd voor het avondmaal. Vanavond aten we tomatensoep, gepaneerd visje met tartaar en spinaziepuree en als dessert een lekker stuk fruit.
Na het eten deden we nog een quiz om te checken wat we onthouden hadden over het boerderijspel, vertelde de juf het verhaaltje van geitje Pak – me – Dan en maakten we ons klaar om te gaan slapen. 
Binnen enkele tellen was het muisstil.
Goeienacht en tot morgen.  

Jullie schatjes. 

Dag mama’s en papa’s

Vandaag zit onze eerste dag er al op. Wat was het allemaal leuk!
Het begon al met paniek: onze mascotte Knorrie was vermist. Nadat we het domein hadden uitgekamd, vonden we hem gelukkig terug op de glijbaan.
Toen konden we koekjes gaan bakken. De mevrouw legde ons eerst uit hoe meel wordt gemaakt en welke de verschillende ingrediënten zijn. Daarna mochten we zelf aan de slag gaan. We maalden en zeefden het meel, rolden het deeg uit en staken er leuke vormpjes uit die dan de oven in mochten. Het rook heerlijk!!! Nu kan ik thuis ook zelf koekjes bakken.
Toen we hiermee klaar waren, hebben we onze boterhammetjes opgegeten in het zonnetje en mochten we wat ravotten in de speeltuin.
Na de boterhammen speelden we een leuk spel: Waggel, de eend.
De juf vertelde korte verhaaltjes over de dieren op de boerderij en we kregen over elk dier een aantal leuke opdrachtjes: dierengeluiden nadoen, een dier nabootsen, tikspelletjes… Super leuk allemaal! En nu weten we tenminste hoe onze dieren op de boerderij heten.
Tijd voor een vieruurtje: de koekjes die we zelf maakten smaakten heerlijk!
Na deze lekkere koekjes gingen we al eens op verkenning op het domein voor onze opdracht van morgen.
Dan was het weer tijd voor het avondmaal. Van de buitenlucht hadden we reuzehonger gekregen. Vanavond kregen we groentensoep, kipkrokant met rijst in kerriesaus en boontjes, gevolgd door een heerlijke pudding.
Tenslotte vertelde de juf nog een verhaal met bijpassende dierengeluiden (geassisteerd door juf Heidi en juf Petra) en maakten we ons klaar om te gaan slapen.
Het duurde even voor alle kinderen hun oogjes dicht waren, maar nu is alles stil.
Slaapwel en tot morgen.

Jullie lieve boertjes en boerinnetjes.