K1

Welkom op de klaspagina van K1

2022-02-07 08.46.53-1 - GW202133

 

 


Met de grote bus naar het bos! De oogjes fonkelden. Hoe leuk vonden de kleuters dit! De geur van de herfst opsnuiven, het geritsel van de voetjes door de bladeren, paddestoelen spotten en het leukste van de hele wandeling was de hoge berg op- en afrennen.


Ook in Stokkem kunnen we de sfeer van de herfst wat opsnuiven.


Experimenteren met noten, blaadjes, ‘pijnlijke’ bolsters, de zandbak…, versje en liedje aanleren, blaadjes schilderen, werkjes maken en een mooi boompje knutselen. Zo veel te doen rond herfst.


Werkjes waar we anders niet aan toe komen, luisteren naar de noden van de kleuters, observaties kunnen doen, … hoe leuk is het om themaloos te kunnen werken. Kleuter vraagt iets en hierrond zoeken we iets om dan uit te werken.


Om de week komt Juf Sanne in de klas werken met de Ipads. Uiteraard vinden de kleuters dit geweldig. Ze leren mij ook vaak nog dingen bij. 😉
Door de week herhalen we veel dingen die we geleerd hebben en zo mogen de kids dus om de beurt aangepaste spelletjes spelen op de Ipad, ook kunnen ze nog verhaaltjes herbeluisteren rond ons thema.

Elke tekening die ik van mijn kapoenen ontvang, die ze thuis maken, wordt op de deur gehangen zodat we deze kunstwerkjes elke dag mogen bewonderen.