K2

Welkom op de klaspagina van K2

20200925_120017

Maandag 5 oktober  hing er opeens een reusachtig spinnenweb aan de deur van de klas. Ragje, de spin uit het boek ‘Mijn eerste spinnenweb’ van Guy Daniëls, had daarvoor gezorgd. Onze klas werd een echte spinnenklas. Samen met Ragje maakten we spinnenwebben en spinnen, speelden spelletjes en gingen we op spinnenjacht. Ook bekeken we de echte spinnen door een vergrootglas, dit was reuze interessant! Tevens kookten we op heerlijke spinnensoep.

 

 

Omdat de kermis op het pleintje stond mochten de kleuters een ritje op de draaimolen maken. Wat hadden ze een plezier!

Nu keken we eens goed binnen in onszelf, namelijk naar onze gevoelens. Het leek ons een goed idee dat we zouden leren omgaan met ”angst” en andere gevoelens. We mochten ons allemaal eens echt ”boos” maken. Ook waren we ”verdrietig” en ”blij”. Het bang zijn leerden we verwerken door allerlei spelletjes en verhalen en dit is nodig want gedurende dit schooljaar gaan we nog wel eens met dit gevoel te maken krijgen !!!!!!!!!!!

Tijdens het thema mijn lichaam leerden we meer over alle lichaamsdelen. In deze periode maakten we een mooi portret van onszelf. Ook maakten we een tentoonstelling van schilderijen en mannetjes van speeldeeg. Tevens hebben we gemeten hoe groot we zijn, welk vriendje er groter of kleiner is? En onze zintuigen werden ook volop op de proef gesteld. We keken, luisterden, voelden, proefden en roken aan lekkere en minder lekkere dingen. Omdat we alles over onszelf bestudeerd hadden konden we  op het einde van deze 2 weken onszelf reeds goed tekenen in ons mannetjesboekje van de maand. Hierin gaan we elke maand een nieuw mannetje tekenen. Juf Claire leerde ons ook een leuk dansje via een filmpje op de computer. En omdat de kleuters zo graag vanalles tegen haar wilden vertellen, kwam ze er digitaal bij tijdens onze praatronde. Zo betrokken we juf Claire toch vaker in ons klasgebeuren via de digitale weg.

 

In ons volgende thema stond de regenboog centraal. Het liedje van de regenboog werd elke dag wel een paar keer gezongen, de kleuters zijn er dol op. We deden ook allerlei spelletjes met kleuren en tellen zo mochten de kleuters allerlei voorwerpen in de klas gaan zoeken met dezelfde kleur als de kleur van de dobbelsteen, Ook zochten we evenveel spullen als ogen op de dobbelsteen. De juf kan ook toveren met verf. Door twee (of meerdere) kleuren te mengen kregen we een nieuwe kleur. In de turnzaal speelden we hele leuke spelletjes met de grote kleuren-parachute en we maakten nog een mooie kleurenbril. Aan het einde van ons thema kregen we ook nog een leuke verrassing. Juffrouw Claire, die de kleuters zo hard mist, vertelde ons online een verhaaltje. We kregen een grote tv in de klas waar we nu heel groot het beeld van de computer op kunnen laten zien. Zo’n live-digitaal verhaal was wel heel erg leuk. En wat hadden we veel te vertellen tegen juffrouw Claire. 

 

 

Tijdens het thema school hebben we vooral onze klas heel goed verkend. Alle hoekjes werden uitgeprobeerd, we moesten ook even wennen aan de nieuwe klasregeltjes maar ondertussen zijn de kleuters alles al heel gewoon. We maakten ons eerste werkje, knutselden mooie puzzelstukjes met onze foto en een verjaardagskalender. Onze gang is nu mooi versierd met alle vriendjes van de klas. We leerden al liedjes en een versje en deden leuke spelletjes in de kring.

Onze vriendjes leerden we ook beter kennen. We maakten een leerwandeling rondom de school en gingen daarvoor met alle vrienden op stap, ook juf Claire kwam mee. Dat vonden we heel leuk. We leerden de poppen van de poppenkast kennen en vonden het heel leuk om naar een poppenkastverhaal te kijken. Ook knutselden we zelf een mooie pop en mochten we voor onze vriendjes poppenkast spelen.

 

K2 heeft er een leuke eerste schooldag op zitten. De kleuters probeerden alle hoekjes uit en ons klasje werd goedgekeurd door 24 enthousiaste kids. Wat was het een plezier om al die lachende gezichtjes bezig te zien.