Welkom in klas 4 !

wink-98461__340[1]

Onze avonturen volg je hier !

 


Bij het begin van het nieuwe schooljaar vliegen we er al onmiddellijk in. Aan de hand van allerlei opdrachten komen wij vanalles te weten over het vierde leerjaar en leert de juf ons al wat beter kennen.


Teambuilding : overleggen, samenwerken, actief bezig zijn, elkaar aanmoedigen, creatief zijn, plezier beleven, … Zo leren we een hechte klasgroep te vormen.


Al spelend herhaalden we het optellen en aftrekken tot 1000.


Om onze schoolkippen zo goed mogelijk te kunnen verzorgen, zochten we eerst belangrijke ‘kippenweetjes’ op. Wat eten kippen, hoe houden we het hok proper? Hoe gedragen kippen zich, … We wisten veel informatie te verzamelen en weten nu hoe we onze kippen moeten verzorgen.


In groepje gingen we op ontdekking in Technopolis. (zie ook foto’s 3de leerjaar)


Trotse sportievelingen in klas 4!


Naar aanleiding van het eerste taalthema ‘Wat een idee !’ haalden wij de uitvinder in ons naar boven en vonden wij onze eigen robots uit. Er zitten mooie, grappige, handige, slimme, … exemplaren tussen.
We maakten een reclamespotje over ons robotje en gingen daarna shoppen in de uitvinderswinkel.


We volgden 3 online-workshops rond muzische activiteiten : kleien, al zittend bewegen en zelf verhalen verzinnen.
We lieten onze creativiteit de vrije loop en kwamen tot mooie resultaten!


Elke dag een kwartiertje lezen … dat klinkt als een zware opdracht, maar in klas 4 maken we daar elke dag werk van!


Samen met het 3de leerjaar trokken we voor Werelddierendag SAMEN OP SAFARI !
Tijdens onze tocht maakten we kennis met een aantal wilde dieren, oefenden we een dansje, losten we raadsels op, tekenden we stap voor stap, trokken we leuke foto’s, … De juffen testten onze kennis achteraf met een Kahoot-quiz. Een applausje voor alle dappere 😉 deelnemers !!! (zie ook foto’s 3de leerjaar)


Het planten van bloembollen is een werkje dat nu moet gebeuren, willen wij in de lente kunnen genieten van kleurrijke voorjaarsbloemen. Aan de slag dus!


Kleine huizen, grote huizen, huizen op rare plaatsen, huizen met heel speciale vormen, … De info die we verzamelden tijdens het huizen – hoekenwerk komt zeker van pas bij het ontwerpen van ons droomhuis.
Benieuwd naar de resultaten !!!


DEEL 1 : Onze bus kwam niet opdagen en dus besloten we op herfstwandeling te gaan langs de Maas. We verzamelden allerlei materialen en gingen daarmee in de namiddag creatief aan de slag. De prachtige kunstwerken kunnen jullie onder ‘HERFSTCREATIES’ bewonderen.
DEEL 2 : Aangezien we tijdens ‘herfstwandeling deel 1’ niet konden uitvoeren (geen bos in de buurt 😉) besloten we op ‘herfstwandeling deel 2’ te gaan.
We trokken naar het bos ‘Aan de Kapel van de Weerstand’ in Rotem om daar aan de hand van allerlei opdrachten vanalles te ontdekken. We genoten van het natuurschoon, het zonnige weer en elkaars gezelschap! (zie ook foto’s 3de leerjaar)


Op ‘De dag van de jeugdbeweging’ kwamen deze vierdeklassers in uniform naar school. Vol enthousiasme vertelden ze over de leuke activiteiten en de jaarlijkse kampen die ze al meegemaakt hebben. Misschien wisten ze wel enkele kids te overtuigen om ook eens naar de KSA of Scouts te gaan …


Jeugdauteur Li Lefébure vertelde met veel enthousiasme over haar werk als schrijfster van kinderboeken. Haar zoon Sepp zorgt voor de inspiratie. In elk verhaal wil ze ook graag een boodschap meegeven aan de lezertjes.
Naast het schrijven heeft ze ook een grote interesse in de dierenwereld. Als afsluiting van de lezing speelden we dan ook een dierenquiz. We kregen zo heel wat bijzondere dierenweetjes te horen. (zie ook foto’s 3de leerjaar)


In het ‘oorlogsmuseum’ leerden we veel bij over de Eerste Wereldoorlog.
Tekstjes lezen, Foto’s bestuderen, filmpjes bekijken, met de atlas aan de slag gaan, opdrachten uitvoeren, … een interessante periode, maar toch was onze conclusie ‘NOOIT MEER OORLOG’.


Corona of geen corona … ook dit jaar was de Sint de kids van Uiterwaard Stokkem niet vergeten.
Dankzij de creativiteit van de Sint en zijn Pieten beleefden we een gezellige spelletjesmiddag.
Dank je wel voor het bezoekje, de leuke activiteit en de toffe geschenkjes, Sint en Pieten !!!


Tijdens het kerstfeestje in onze klas speelden we het kerstboomballenspel. Welk groepje verzamelde het meeste kerstboomballen ??? Zingen, toneel spelen, tekenen, nadenken, leuke foto’s maken, genieten van het muzikale intermezzo van Kaat, op een toffe manier het eerste trimester afsluiten … we deden het allemaal !


Na de uitleg over de verschillende afdelingen in de bib en hoe we het zoekprogramma op de pc moeten gebruiken, gingen we in groepjes aan de slag.
Voor sommigen een koud kunstje. Voor anderen nog een serieuze zoektocht.


De gekke carnavalsweek sloten we af met een gekke carnavalsdag. Er verschenen heel wat rare snuiters op de catwalk in klas 4 !


Waarom moeten we gezond leven? Hoe kunnen we dat doen? Waar komt melk vandaan? Hoe wordt kaas gemaakt? Welke weg legt het voedsel af in ons lichaam? Hoe werkt de voedingsdriehoek? En de bewegingsdriehoek…wat is dat? Hoe ziet een gezond ontbijt eruit? Een gezond ontbijt nuttigen in de klas. Info op verpakkingen ontcijferen. Vragen en activiteiten zat om dit thema mee te vullen. Na dit thema zit onze kennis over gezond leven wel … (melk-)snor 😉 !!!


Tijdens de lessen TECHNIEK EN WETENSCHAP gingen wij aan de slag met een doos vol lego-onderdelen, een laptop en een werkbundeltje. Nadat we de werking van tandwielen onder de loep hadden genomen, kon het echte werk beginnen. Aan de hand van een stappenplan bouwden we o.a. een reuzenrad en een ophaalbrug. Op de laptop programmeerden we de werking van de opstellingen.


Samen met de kids van L3 herhalen we de tafels aan de hand van enkele leuke spelletjes.


Na deze voorbereiding zijn we klaar om een weekje naar zee te gaan.


Gedurende het schooljaar hebben wij regelmatig een mailtje ontvangen van onze mailvrienden uit het 4de leerjaar van Elen. Na het lezen van hun mails, sturen we telkens een mail terug boordevol weetjes over onszelf en een antwoord op hun vele vragen.


MAANDAG


DINSDAG


WOENSDAG


DONDERDAG EN VRIJDAG