K2

Welkom op de klaspagina van K2

IMG_20190902_104603149

 

De laatste dag voor de herfstvakantie was het halloween in K2. We maakten pompoensoep, werden geschminkt in heksen, pompoenen, vleermuizen, skeletten, … en dansten erop los tijdens ons halloweenfeestje.

We kregen weer een bezoeker in onze klas. Hennie de heks kwam op bezoek en had in onze klas een heus heksenhuis gemaakt, nu hadden we een echte griezelklas. Hennie leerde ons hoe we heksensoep moesten maken, ze leerden ons ook enkele toverspreuken. Vanaf nu mag Hennie met elke kleuter mee naar huis om er een nachte te blijven logeren. Ook kwamen er mama’s, papa’s en oma’s knutselen in onze klas om leuke halloween-knutselwerkjes te maken. Dat vonden we super fijn.

 

Op maandag 7 oktober gingen we op herfstwandeling, we genoten van de veranderingen in de natuur maar werden ook geconfronteerd met vuilnis op de grond. Dus ruimden we de papiertjes allemaal op want de mensen mogen geen afval op de grond gooien. Dat wisten onze kleuters ons wel te vertellen. Daardoor werden we ook wat meer milieubewust. Ons milieudiertje, Floepje, speelde hierbij ook een grote rol. We sorteerden het afval en leerden ook in welke vuilbak we wat moesten stoppen. We verzamelden gelukkig ook heel veel herfstmateriaal, waar we dan weer alles over leerden. Ook sorteerden we het herfstmateriaal, maakten we er series mee en mochten we het wegen met de balans. Als afsluiting deden we een leuke yoga-les over het bos. De kleuters bootsten op een speelse manier allerlei yoga-houdingen na, mochten een blote-voeten-pad bewandelen, wiegen in een hangmat en elkaar masseren en kriebelen met veertjes.

 

Maandagochtend hing er opeens een reusachtig spinnenweb aan onze klasdeur. Ragje, de spin had daarvoor gezorgd. Onze klas werd een echte spinnenklas. Samen met Ragje maakten we spinnenwebben en spinnen, speelden spelletjes en gingen we op spinnenjacht. Ook bekeken we de echte spinnen door een vergrootglas, dit was reuze interessant.

Tevens maakten we zelf heerlijke spinnensoep.

 

Tijdens het thema gevoelens leerden we vooral omgaan met angst. Maar we mochten ons ook eens echt “boos” maken. Ook waren we “verdrietig” en “blij”. We speelden met gevoelspoppetjes, maakten een gevoelsmeter waar we op konden aanduiden hoe we ons voelden en mochten in de poppenhoek de gevoelens uitdrukken met behulp van masker. Ook brachten we nog enkele rituelen in de klas. Zo hebben we nu een tranenkruikje waar we een traantje in mogen steken als we verdrietig zijn. Dat helpt ons om de stap te zetten om over onze gevoelens te praten met de juf en de vriendjes.

 

Tijdens het thema Kleuren en tellen leerden we kleuren mengen, we maakten een kleurenkoker en leerden ons favoriete liedje over de regenboog. Ook deden we allerlei spelletjes waarbij we kleuren benoemden en moesten tellen.

Tijdens ons eerste thema van dit schooljaar, verkenden we onze klas heel goed. We leerden onze nieuwe juffen en onze klaspop, Kato, beter kennen en ook de nieuwe klas werden we stilaan meer gewoon. We kunnen ondertussen vlot kiezen aan het keuzebord, weten goed met welk speelgoed we in welke hoek mogen spelen en kunnen ook al heel goed opruimen. Nadat we onze klas goed verkend hadden, gingen we ook op pad om onze schoolomgeving eens beter te bekijken. Dit deden we aan de hand van een foto-zoektocht met allerlei spelletjes en opdrachten.