K1

Welkom op onze klaspagina

DSC_0621 (2)

Bedankt voor het leuke schooljaar!

Fijne vakantie!

Tijdens het thema moederdag mochten de kleuters zichzelf schminken. Juf Karleen lakte ook hun nageltjes. De kleuters vonden het GEWELDIG.
De mobiele boerderij kwam naar onze school. De kleuters mochten de diertjes aaien, stro geven, leerden welk voedsel ze eten, hoe de babydiertjes heten, … Het was een hele leuke ervaring.
Tijdens het schoolfeest waren onze kleuters eenhoorns, vuurvliegjes en kabouters. Ze hadden het super gedaan tijdens het optreden.  En ook in de klas werkten we rond dit thema.

Tijdens het thema ‘kleuren’ stond er elke dag een andere kleur centraal. Elke dag mochten ze voorwerpen uit de voeldoos nemen en ontdekten zo welke kleur er centraal stond. Ook mochten de kleuters zelf voorwerpen in de klas gaan zoeken van die bepaalde kleur. De kleuters speelden in de hoeken allerlei kleuren-spelletjes. Ze sorteerden gekleurde bolletjes in de juiste bekers, experimenteerden met gekleurde rijst en maakten een mooie regenboogwolk.

Tijdens het thema doeken mochten de kleuters volop experimenteren met doeken. Doeken rijgen, foto’s zoeken achter doeken, in doekjes knippen, allerhande doeken leren kennen, de was ophangen, … Ook maakten we een gezellig snoezelhoekje met doeken. We deden verschillende spelletjes in de turnzaal met doekjes, knutselden een lange doekjesslang en een knuffeldoekje, we verstopten ons onder een doek en deden een zoekspelletje met een groot doek. Ook speelde de juf een schimmenspel en de kleuters mochten zich nadien achter het doek verstoppen zodat andere kleuters aan hun schaduw konden raden welk vriendje er achter het doek stond.