4de leerjaar

Welkom in klas 4 !

Onze avonturen volg je hier : ) !
vriendschapsdag (18)

EEN NIEUWE START…ONMIDDELLIJK ACTIE !
Bij het begin van het nieuwe schooljaar vliegen we er al onmiddellijk in. Aan de hand van allerlei opdrachten komen wij vanalles te weten over het vierde leerjaar en leert de juf ons al wat beter kennen.

VRIENDSCHAPSDAG
Teambuilding : overleggen, samenwerken, actief bezig zijn, elkaar aanmoedigen, creatief zijn, plezier beleven, … Zo leren we een hechte klasgroep te vormen.

STILTEWANDELING…BEWONDERING EN VERWONDERING
Tijdens een stiltewandeling hebben we genoten van al het moois dat er te zien en horen is in wandelgebied Negenoord. We hebben bewonderd en waren verwonderd.

TERUG NAAR DE TIJD VAN TOEN … OUDE SPEELPLAATSSPELLETJES UITPROBEREN
Het eerste WO-thema bracht ons terug naar de tijd van Bokrijk. Toen ging het er op school heel anders aan toe.


ROBOTJE UITGEVONDEN !
Naar aanleiding van het eerste taalthema ‘Wat een idee !’ haalden wij de uitvinder in ons naar boven en vonden wij onze eigen robots uit. Er zitten mooie, grappige, handige, slimme, … exemplaren tussen.
We maakten een reclamespotje over ons robotje en gingen daarna shoppen in de uitvinderswinkel.


LEERWANDELING – VERSCHILLENDE SOORTEN LANDSCHAPPEN
Tijdens de leerwandeling kregen we verschillende kijkopdrachten en zo ontdekten we de verschillende landschappen in Stokkem.


EEN BEZOEK AAN HET CONTAINERPARK
Hoe moeten we sorteren? Waarom moeten we sorteren? Wat kunnen we recycleren? Op deze en vele andere vragen gaf Katrien tijdens de rondleiding een antwoord. En met de vele tips die we kregen, gaan wij aan de slag!


OP STAP MET EEN RANGER
Samen met een ranger trokken we een dagje de natuur in. Hij vertelde vele interessante weetjes. We leerden vanalles bij!


MIJN DROOMHUIS
Kleine huizen, grote huizen, huizen op rare plaatsen, huizen met heel speciale vormen, … De info die we verzamelden tijdens het huizen – hoekenwerk komt zeker van pas bij het ontwerpen van ons droomhuis.


POST VOOR ONS !
Onlangs ontvingen we post van onze leeftijdsgenootjes uit Elen. Na het lezen van hun mails, stuurden we een mail terug boordevol weetjes over onszelf en antwoord op hun vele vragen.


JINGLE BELLS, JINGLE BELLS
Een gezellig kerstfeestje in klas 4


TREFBALTORNOOI
Het eerste trimester sloten we op een sportieve manier af.
We namen het op tegen de vierdeklassers van de andere scholen uit Dilsen-Stokkem.
Een leuke, sportieve uitdaging!


WERELDOORLOG I : 100 jaar geleden
Informatie verzamelen en lezen, naar het monument en de kazematten gaan, leerrijke filmpjes bekeken, meegebrachte attributen van dichtbij bekeken,…
Oorlog…Neen, dat we dat maar nooit moeten meemaken, was de conclusie in klas 4.

 

EEN DAGJE VOL WETENSCHAP EN TECHNIEK
De mensen van Spelenderwijzer lieten ons versteld staan tijdens de demonstraties. We mochten helpen bij het uitvoeren van proefjes en sommige opstellingen ook zelf uitproberen. Dat vonden we best spannend!
In de klas voerden wij allerlei proefjes rond lucht uit. Onze voorspellingen kwamen niet altijd uit… we stonden soms versteld! Met wat denkwerk kwamen we telkens tot het juiste besluit.
We leerden veel bij tijdens dit leerrijk dagje vol wetenschap en techniek !


ZOEKTOCHT IN DE BIB
Na de uitleg over de verschillende afdelingen in de bib en hoe we het zoekprogramma op de pc moeten gebruiken, gingen we in groepjes aan de slag.
Voor sommigen een koud kunstje. Voor anderen nog een serieuze zoektocht.

PEPERNOTEN VOOR DE SINT

 

STOPMOTION…TEST…1-2…TEST
Onze appelmannetjes beleven spannende avonturen in onze stopmotionfilmpjes.
We probeerden uit, evalueerden, probeerden opnieuw, verbeterden,… en … het resultaat mag er wezen!

 

EEN IKEA-KASTJE IN ELKAAR ZETTEN … KOUD KUNSTJE 😉
In groepjes staken we de handen uit de mouwen en zetten we aan de hand van het stappenplan een Ikea-kastje in elkaar.

CARNAVALSGEKTE IN KLAS 4 ! Tijdens een catwalkmoment presenteerde onze carnavalsbende zich in de meest gekke kostuums. Gek doen, dat kunnen de kids van klas 4 als de besten ;), maar ook de carnavalsopdrachten in het bundeltje waren een makkie. In de namiddag vormden we een heuse carnavalsstoet door de Stokkemse straten om af te sluiten in zaal Nieuwenborgh met een leuk carnavalsbal.


GEZOND LEVEN, DAG IN, DAG UIT ! Waarom moeten we gezond leven? Hoe kunnen we dat doen? Waar komt melk vandaan? Hoe wordt kaas gemaakt? Welke weg legt het voedsel af in ons lichaam? Hoe werkt de voedingsdriehoek? Hoe ziet een gezond ontbijt eruit? Een gezond ontbijt nuttigen in de klas. Vragen en activiteiten zat om dit thema mee te vullen. Na dit thema zit onze kennis over gezond leven wel snor !!!


ALS FOTOGRAAF AAN DE SLAG
Een fototoestel, een opdrachtenfiche, een geschikte locatie, enkele fotomodellen en een fotograaf … meer hadden wij niet nodig om aan onze fotosessie te beginnen. Makkie! Of toch niet ??? Zo gemakkelijk was het correct gebruiken van het fototoestel, het nauwkeurig uitvoeren van de opdracht en het geven van opdrachten aan de fotomodellen nu ook weer niet. De resultaten zie je hier.


DE TUIN IN !
Groene vingers in klas 4? Zeker!
Het lentezonnetje lokte ons naar buiten om onze handen uit de mouwen te steken. Onkruid wieden, bloembakken in elkaar zetten, de grond verbeteren, zaaien , planten, vogelverschrikkers maken … bij ons is de tuin in goede handen ;).

 


MEESTER OP DE FIETS
Zijn wij onze fiets meester? Dat was de vraag.
Na elke moeilijke en minder moeilijke opdrachten bleek dat sommige leerlingen hun fiets meester zijn. Andere leerlingen voelen zich nog onzeker op de fiets en moeten nog heel goed oefenen.


EEN SPORTIEF DAGJE
We hebben ons van onze sportiefste kant laten zien tijdens de wandeling met opdrachten, de volleybalinitiatie, de les breakdance, de rustgevende yoga, het intensieve honkbalspel en de ‘atletiek-vierkamp’.


DE SPORTBEURS IN DILSEN
Tijdens de sportbeurs kregen we de kans kennis te maken met voor ons minder bekende sporten. Deze mochten we ook uitproberen.