All-focusWelkom in klas 4 !

wink-98461__340[1]

Onze avonturen volg je hier !

 

EEN NIEUWE START … ONMIDDELLIJK ACTIE !
Bij het begin van het nieuwe schooljaar vliegen we er al onmiddellijk in. Aan de hand van allerlei opdrachten komen wij vanalles te weten over het vierde leerjaar en leert de juf ons al wat beter kennen.

VRIENDSCHAPSDAG
Teambuilding : overleggen, samenwerken, actief bezig zijn, elkaar aanmoedigen, creatief zijn, plezier beleven, … Zo leren we een hechte klasgroep te vormen.

DAG VAN DE SPORTCLUB
Trotse sportievelingen op ‘De dag van de sportclub’ !

DE TUIN IN – SEPTEMBER
Het planten van bloembollen is een werkje dat nu moet gebeuren, willen wij in de lente kunnen genieten van kleurrijke voorjaarsbloemen. Aan de slag dus!
En dan ook nog samen planten, zaaien, onkruid wieden, plantjes benoemen,…
stilaan krijgen wij groene vingers 😉

OUDE SPEELPLAATSSPELLETJES
Terug naar de tijd van Bokrijk. Toen ging het er op school heel anders aan toe. We proberen enkele oude speelplaatsspelletjes uit.


UITVINDERS AAN DE SLAG ! ROBOTJES UITGEVONDEN !
Naar aanleiding van het eerste taalthema ‘Wat een idee !’ haalden wij de uitvinder in ons naar boven en vonden wij onze eigen robots uit. Er zitten mooie, grappige, handige, slimme, … exemplaren tussen.
We stelden aan de hand van een reclameaffiche ons robotje voor.


EEN BEZOEK AAN HET CONTAINERPARK
Hoe moeten we sorteren? Waarom moeten we sorteren? Wat kunnen we recycleren? Op deze en vele andere vragen gaf Katrien tijdens de rondleiding een antwoord. En met de vele tips die we kregen, gaan wij aan de slag!


EEN DAG NAAR HET BOS
We trokken naar het bos ‘aan de Kapel van de Weerstand’ in Rotem om daar aan de hand van allerlei opdrachten vanalles te ontdekken. In de namiddag maakten we een wandeling. We genoten van het natuurschoon, het zonnige weer en elkaars gezelschap!
We sloten ons thema af met een herfstquiz.


MAILEN NAAR ELEN EN POST VOOR ONS!
We gaan een jaar lang mailen met onze leeftijdsgenootjes uit Elen.
We stuurden een mail boordevol weetjes over onszelf en ontvingen post van de vierdeklassers uit Elen.
Het wachten op mail uit Elen vonden we best wel spannend! Na het lezen van hun mailtjes wisten we al heel wat over onze mailvrienden.


HET KLASMUSEUM OVER WERELDOORLOG I
Tijdens een bezoekje aan ons eigen oorlogsmuseum 😉 leerden we heel wat bij over de Eerste Wereldoorlog; Hoe begon WO I?, Het leven in de loopgraven, The Last Post, …
Oorlog…Neen, dat we dat maar nooit moeten meemaken, was de conclusie in klas 4.


KLAPROZEN, HET SYMBOOL VAN DE WERELDOORLOGEN
We gingen met klei, deegrol en mes aan de slag en maakten zelf een mooie klaproos. Nadat de klei de tijd had gekregen om goed te drogen (dat duurde voor sommigen wel heeeeeel erg lang 😉 ) werkten we onze klaprozen af met een laagje verf en vernis.
Wij zijn trots op het resultaat !


MIJN DROOMHUIS…
Kleine huizen, grote huizen, huizen op rare plaatsen, huizen met heel speciale vormen, … De info die we verzamelden tijdens het huizenhoekenwerk komt zeker van pas bij het ontwerpen van ons droomhuis.


VOORLEZEN … HET LEUKST MOMENT VAN DE DAG !!!
Regelmatig wordt er voorgelezen in klas 4, maar tijdens DE VOORLEESWEEK toch nog iets meer. Die leuke voorleesmomenten zorgden ervoor dat het bij ons begon te kriebelen. Dus gingen we zelf aan de slag met een drakenverhaal. Na een goede voorbereiding en vele oefenbeurten waren we klaar om het drakenverhaal voor te lezen aan de kids van het 2de leerjaar. We kregen applaus voor onze voorleessessie :)!
Illustrator Chris Vosters kwam over zijn werk vertellen, legde aan ons uit hoe een boek tot stand komt en toonde ons zijn tekentalent. We waren onder de indruk !
Voorlezen … het leukste moment van de dag ! En niet alleen maar tijdens de voorleesweek.


DE ROMMELDRAAK
Na een goede voorbereiding en vele oefenbeurten waren mijn kids klaar om het drakenverhaal voor te lezen aan de leerlingen van het 2de leerjaar.
Jullie hebben dat knap gedaan !!!


PESTEN, DAAR DOEN WIJ NIET AAN MEE !
Wat is respect hebben? Wat is plagen? Wat is pesten? Hoe herken je pesten? Hoe reageer je op pestgedrag? … Op deze en vele andere vragen gaf Ellen van De Voorzorg een antwoord tijdens de infosessie ‘RESPECT IS NIET PESTEN’. We ondertekenden het contract ‘Wij pesten niet’, want PESTEN IS NIET OKÉ !!!


DE MUZISCHE MAILVRIENDENDAG
Nadat we ons aan elkaar hadden voorgesteld in een eerste mail organiseerden de juffen een muzische mailvriendendag om elkaar beter te leren kennen.
Samen met onze mailvrienden speelden we een quiz, knutselden een vriendschapstheelichtje en speelden toneel. Wij vonden het een erg leuke dag en kijken al uit naar een volgende activiteit!


TECHNIEKDAG
De mensen van OntdekTechniekTalent dompelden ons een dag onder in de wereld van de techniek.
We leerden ijzerdraad plooien tot een figuurtje, gingen aan de slag met boor- en schroefmachine, maakten zelf een bekisting, goten beton en bouwden een huisje van suiker volgens de regels van de kunst.
We gingen naar huis met vele nieuwe technische inzichten!


VOORLEZEN BIJ DE KLEUTERTJES
In groepjes gingen we aan de slag met een prentenboek. We oefenden in de klas en thuis. Onze klasgenoten, zus, broer, mama en papa waren ons oefenpubliek. En toen we er klaar voor waren, trokken we naar het klasje van juf Iris. De kleuters luisterden heel aandachtig en vonden het heel leuk dat wij kwamen voorlezen. En wij?
Wij vonden het supertof dat we mochten komen voorlezen! Voor herhaling vatbaar 😊 !


JINGLE BELLS, JINGLE BELLS
Tijdens het kerstfeestje in onze klas speelden we het kerstboomballenspel. Welk groepje verzamelde het meeste kerstboomballen ??? Zingen, toneel spelen, tekenen, nadenken, leuke foto’s maken, klinken op een leuke kerstvakantie en genieten van een lekker stukje cake … we deden het allemaal !


VERHALEN VERTELLEN MET LEGO
Met een doos vol LEGO gingen we aan de slag. We maakten keuzes en bouwden erop los. Rond dat tafereel verzonnen we een verhaal. Van elke stap maakten we foto’s die we in een stripverhaal goten.
Fantasie dat wij hebben …


ESCAPE THE CLASSROOM
We kregen een uitdaging van formaat voorgeschoteld !!! We werden samen opgesloten in onze klas en door goed te luisteren, samen te werken, te overleggen, na te denken, … moesten we binnen de tijd de juiste code weten te vinden. En wat had je gedacht … HET IS ONS GELUKT !!!


OP MUSEUMBEZOEK MET ONZE MAILVRIENDEN
Voor de tweede activiteit met onze mailvrienden uit Elen trokken we naar Maaseik voor een bezoek aan het Regionaal Archeologisch Museum. De gids vertelde over het leven in vroegere tijden. In de ontdekkamer mochten we zelf vanalles uitproberen.
Als tweede opdracht maakten we aan de hand van een stappenplan Romeinse figuren.
Een leerrijke voormiddag !


ZOEKTOCHT IN DE BIB
Na de uitleg over de verschillende afdelingen in de bib en hoe we het zoekprogramma op de pc moeten gebruiken, gingen we in groepjes aan de slag.
Voor sommigen een koud kunstje. Voor anderen nog een serieuze zoektocht.


PROEVEN VAN PROEFJES ROND LUCHT
In groepjes voerden wij allerlei proefjes rond lucht uit. Onze voorspellingen kwamen niet altijd uit… we stonden soms versteld!
Met wat denkwerk kwamen we telkens tot het juiste besluit.


RARE KIDS IN KLAS 4 …
Met carnaval had ik een rare bende in mijn klas zitten. We hielden een catwalkmoment waarin ze elkaar voorstelden.


GEZOND LEVEN … DAG IN … DAG UIT !!!
Dit WO-thema begonnen we met een gezond ontbijt in de klas. We konden smullen van vele gezonde producten. Een gezond, lekker, gezellig begin van de dag !