3de leerjaar

Welkom op de klaspagina van het 3de leerjaar


Meten is weten. Zeker als we de cl en de dl leren. Was plezant en leerrijk.


Iedereen van de klas had zich goed verkleed. Het was echt een leuk carnavalsfeest.


We bezoeken het mijnwerkershuisje. Daar leren en zien we alles over het leven van een mijnwerkersgezin in het begin van de 20e eeuw. Wat is er veel veranderd van die tijd tot nu!


Luana heeft als beloning gekozen om haar hondje Lady mee naar de klas te nemen. Dat is een festijn!


We gaven ons helemaal!


In namaakmijn van c-mine leerden we over het ontstaan en de werking van de mijn. Wat moesten die mijnwerkers hard werken. En gevaarlijk…


Geslaagd concept! Voor de kinderen en voor de opbrengst.


Het kerstfeestje was heel sfeervol. Iedereen had mooie geschenkjes gemaakt. Ze waren verwonderd en blij wat ze kregen. De cupcakes van Gitte smaakten heerlijk.


Het tonen van de talenten valt weer heel goed mee. We staan vaak verstomd wat sommige kinderen doen of maken.


Meisje of jongen? Maakt niet uit. Iedereen doet aan techniek vandaag. En of ze het fijn vonden!!


De juf kon van een heus griezelverhaal genieten dat de leerlingen aan haar voorlazen…brrrr….. Ook lazen de kinderen aan elkaar voor.


We kregen uitleg van een echte illustrator. Hij vertelde hoe zijn boeken tot stand kwamen. Ook nam hij ons mee in het verhaal van een boek over de Far West. We schrokken allemaal toen er een geweerschot afging. Gelukkig was het maar een spot.


Tijdens een heuse herfstquiz streden de groepjes van de bosdag tegen elkaar. Wie zal de winnaar zijn?


Iedereen heeft goed zijn best gedaan om zijn talent te laten zien. Knappe koppen, handige kinderen en echte kunstenaars zitten ertussen.


De meisjes zijn bij de KSA (Roodkapjes) en een jongen is bij “Jong Leut”.


In het bos deden we een groot spel waarin we allerlei opdrachten kregen om de natuur beter te leren kennen. We maten de hoogte van een boom, zochten bosdieren en paddenstoelen op de zoekkaart, trokken foto’s van natuurelementen,…Tijdens de wandeling vonden we heel veel interessante paddenstoelen. Een heel leerrijke dag!


Eindelijk ontmoetten we onze pennenvrienden in Brussel. In de trein was het leuk: we speelden en we leerden over de landschappen. Het museum viel wat tegen qua schilderijen. Er waren wel mooie kunstwerken van vroeger. Sommigen hadden dadelijk een goede klik met de pennenvrienden , anderen vonden het contact nog moeilijk. We zullen elkaar nog beter moeten leren kennen door te schrijven. We weten nu ook dat Brussel een drukke stad is!


Tijdens een les spelling schreven de kinderen hoe ze een trucagefoto moesten maken. Zo hebben ze deze foto’s laten maken.


Het eerste hoekenwerk valt al helemaal in de smaak. Heerlijk verkleden en dan toneel spelen. De mama van Stan heeft dit in goede banen geleid.


Alle leerlingen die een sport doen, samen op de foto in hun outfit.


Vrijdag was er een feestje om ieders verjaardag te vieren. Mathias V trakteerde met lekkere cake omdat hij zondag echt jarig was. We maakten voor elkaar een mooie kroon of medaille. Die doen we op als we in het schooljaar jarig zijn.


De vriendschapsdag was weer schitterend. We speelden het participatiespel waarin we keuzes maakten voor het leren tijdens dit schooljaar. Voor projectwerk kozen we beroepen, sport, geschiedenis en het weer. Tijdens het namiddagspel leerden we de talenteneilanden kennen. Want we gaan onze talenten ontdekken en uitbreiden. En … natuurlijk was het spelen in de buiten- en binnenspeeltuin zeer leuk.


Eén van de opdrachten tijdens het namiddagspel van de vriendschapsdag was een fotoshoot maken.