3de leerjaar

 Welkom op de klaspagina van het 3de leerjaar


We zijn echt gezond bezig! Sla, komkommer, tomaat, eitje,… Het smaakte echt!


Weer wat minder CO2 in de lucht want de verwarming stond echt heel wat lager. Toch hadden we het niet koud!


Een hele dag techniek! Dat was leuk, boeiend en leerrijk.


Drie meisjes van de Helix Noa, Mira en Lien hadden drie activiteiten voor ons georganiseerd. Dat het leuk was zie je op de foto’s.


Daar hebben we naar uitgekeken! Eerste sneeuw!

Wij waren met z’n allen even terug gegaan in de tijd. We bevonden ons in de jaren 20 van de 20ste eeuw. De mensen waren toen al erg vindingrijk. We beleefden het leven in de mijn en daarbuiten. Heel interessant.


Op donderdag 30 december 2018 speelden we een groot trefbaltornooi tegen alle klassen van Dilsen-Stokkem. We waren wel niet gewonnen, maar het meedoen was plezant.


Voor de eerste keer toonden wij het gekozen talent aan de andere kinderen van de klas. Elke presentatie werd beloond door een welgemeend applaus. Ons zelfvertrouwen groeide hier wel door!


Het kerstfeestje was heel sfeervol. Iedereen was blij met het geknutseld pakje. Het kerstverhaal werd door de ons zelf verteld bij de prenten. Achteraf deden we nog enkele spelletjes die nog niet gedaan waren tijdens het griezelfeest.

Met allerlei vragen over het beroep kap(st)er reden we naar de mama van Nena haar kapsalon. We leerden er over klanten, belastingen, pensioenen en alles van naaldje tot draadje (van haartje tot schaartje) over haren kappen.

Ons griezelfeest was geweldig. Ze maakten griezelige hapjes die heerlijk smaakten. Het toneel was griezelig, maar ook erg grappig. Ook de spelletjes werden graag gespeeld: moordenaar en detective, heksenrace, dobbel 6, heksenrad,…

Wie maakte de hoogste toren waarin de meeste knikkers bleven? Het was een moeilijke opdracht waarbij we allemaal evenveel materiaal kregen. Er werd gepraat, getekend en geprobeerd en ook gefrustreerd. Toch goed gelukt bij 2 groepen.

Tijdens een dictee noteerden we hoe we deze griezelige foto moesten maken. Straffe koffie hé!

Juf Anniek is een echte kunstenares. Ze kwam in onze klas om ons alles te vertellen over “kunst maken”. Wij maakten ons kunstwerk met haar samen. Jammer dat de juf geen foto maakte van dat kunstwerk.

Tijdens de herfstwandeling vertelde de ranger ons leuke dingen over het bos. We ervoeren de natuur met al onze zintuigen. Het weer was ons goed gezind.

Tijdens de vriendschapsdag beslisten we tijdens het participatiespel allerlei dingen voor in de klas. Ook speelden we het talentenspel. Daarin leerden we de verschillende eilanden goed kennen. Het was heel tof.


Omdat we tijdens het jaar niet voor elk kind een verjaardagsfeest kunnen organiseren, deden we vrijdag één feest voor ons allemaal. Nena trakteerde op lekkere cupcakes omdat ze in augustus verjaard was. Plezier gegarandeerd!